1.10.2021. Пензијски резервни фонд донирао шаховско игралиште

Градоначелник Приједора Далибор Павловић и директор Друштва за управљање Пензијским резервним фондом Републике Српске (ПРЕФ), Милош Грујић, потписали су данас уговор о донацији фигура и изградњи шаховског игралишта у Приједору. Табла са сандуком и фигурама се налази у парку у насељу Пећани, у близини просторија Удружења пензионера града Приједора.

Градоначелник Павловић је рекао да је ова ће ова донација допринијети окупљању и дружењу пензионера и љепшем и кориснијем кориштењу слободног времена. Ово ће добро доћи и као дио реконструкције овог парка која ће ићи у наредном периоду и само по себи ће дати и нов изглед и нову контуру тог новог парка", изјавио је Павловић пред окупљенима

Он је најавио да ће реконструкцијом парка бити урађена и бициклистичка стаза и трим стаза. "Овим данас смо уважили и наше пензионере који су дио нашег града и наше популације. И заиста ће бити једна прелијепа слика нашег парка када све то укомпонујемо и када завршимо реконструкцију", додао је Павловић.

Милош Грујић је изразио задовољство због могућности да ПРЕФ буде један од донатора за унапређење живоота најстарије популације. Наша мисија јесте да бринемо о старијој популацији и о лицима са инвалидитетом. Додао је да ПРЕФ кроз своје активности настоји да допринесе побољшању положаја најстарије популације, пензионера, али и лица са инвалидитетом. "Овакве донације нису неке милионске али ми настојимо да кроз наше дјеловање учинимо све што је у нашој моћи да поправимо квалитет најстарије популације. Већ смо донирали неколико оваквих шаховских табли у Бањалуци, Бијељини, Требињу и сада у Приједору. Осим тога, настојимо да дамо и неке друге донације у складу са потребама удружења пензионера. Настојаћемо и у будућности да урадимо све што је у нашој моћи да унаприједимо живот пензионера", поручио је Грујић.

Предсједник Удружења пензионера Приједор Слободан Брдар рекао је да је ово пројекат који је раније договаран захваљујући градоначелнику Приједора и његовим сарадницима, као и ПРЕФ-у.

"У прилици смо да се данас отвори ова шаховска табла која ће служити пензионерима града Приједора и другим љубитељима шаха да могу упражњавати своју спортску активност када је лијепо вријеме и проводити што је могуће више времена на отвореном простору, посебно док траје ова пандемија. Нама то много значи из много разлога", додао је Брдар.



-

Контакт


Друштво за управљање Пензијским резервним фондом Републике Српске а.д. Бања Лука

Бана Милосављевића 8
78000 Бања Лука

Телефон: 051-228-480

Fax: 051-228-488

E-mail: info@pref.rs.ba