30.12.2021. Награде за најбоље дипломске радове

Друштво за управљање Пензијским резервним фондом Републике Српске наградило је три најбоља дипломска рада из области финансијских тржишта, пословних финансија и финансијског управљања.

Награде су додјељене у складу са условима конкурса из новембра. Прву награду у износу од 400 КМ освојила је Марина Томић из Теслића. Марина је дипломски рад под насловом „Политика дивиденди у функцији раста предузећа” одбранила на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци, а ментор је био професор Драган Микеревић. Друго мјесто и награду од 200 КМ освојио је Цвијо Дубочанин из Бањалуке. Он ја на истом факултету одбранио рад под насловом „Анализа структуре капитала предузећа на службеном тржишту Бањалучке берзе”, а ментор је била професорица Jелена Пољашевић. Треће мјесто и награду од 100 КМ освојио је Дејан Тохољ који је дипломирао на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву са темом „Алтернативна имовина и криптовалуте”. Ментор је била професорица Зорица Голић.

Jедна од одлика тржишта капитала Републике Српске јесте да највећи број запослених чине млади људи. У складу са тим, идеја је да награде које додјељује Друштво за управљање ПРЕФ-ом буду додатни подстицај за изучавање финансијских тржишта за све младе људе који своју будућност желе да граде у институцијама тржишта капитала.

Комисију за оцјену радова су чинили: Милош Грујић, Гордана Дробњак, Jасна Зрилић, Бојан Лучић, Борис Срдић, Славко Нинковић, Срђан Раковић, Далибор Томаш, Бојан Лубурић, Срђан Кондић и Миодраг Jандрић. Комисија је имала задатак да прочита и оцијени радове, те предложи ранг листу најбољих радова, након чега ће бити потписани уговори о додјели стипендије.

Чланови комисије имају у просјеку 15 година радног искуства на тржишту капитала, управљају са имовином од око 4,3 милијарде КМ, а као аутори или коаутори су објавили више од 120 научних и стручних радова у домаћим и страним научним часописима и на конференцијама.

 



-

Контакт


Друштво за управљање Пензијским резервним фондом Републике Српске а.д. Бања Лука

Бана Милосављевића 8
78000 Бања Лука

Телефон: 051-228-480

Fax: 051-228-488

E-mail: info@pref.rs.ba